110v juhlavuosi

Juhlavuoden kunniaksi kävimme 23.5.2019 istuttamassa pikkusyreenin Palibin, Lappeenrannan arboretumiin. Lauloimme Oi Herra suur ja pastori Mika Partanen puhui lyhyesti Ilmestyskirja 2:1-5 pohjalta elämän puusta.

2.11.2019 Vietimme 110-vuotisjuhlaa Ortodoksikirkon seurakuntasalissa.
Meitä oli paikalla, yhteensä n.50 henkeä. Meidän omien seurakuntalaisten lisäksi, vieraita oli 5.stä eri Luterilaisesta seurakunnasta Lappeenrannasta ja ympäristöstä. He kaikki toivat oman tervehdyksensä juhlaan.
Edustus oli myös paikallisesta Helluntaiseurakunnasta, Vapaakirkosta, Kansan Lähetyksestä, Adventisteista ja Gideoneista. Gideoneilta saimme erikoispainos Raamatun.
Suomen Metodistikirkon maallikkojohtaja Saara Heimonen oli saapunut Porista tuomaan terveiset juhlaan. Aino Kalllio Suomen Metodistikirkon ulkolähtetyksen sihteeri toi terveiset Helsingistä ja Suomen Metodistikirkon johtaja Jori BranderKuopiosta piti juhlapuheen.
Seurakuntamme eläkkeellä oleva pastori Hilkka Ovaska ilahdutti meitä muutamalla laululla Jouni Salon säestämänä.
Jokilaakson metodistiseurakunta rohkaisi meitä kirjallisesti sekä toivottivat siunausta ja onnea,
Mika Partanen kertoi seurakunnan alkuvaiheista,
Meillä ei ole ollut tarkkaa käsitystä seurakunnan synnystä. Tiesimme
ainoastaan, että perustamisvuosi oli 1909. Turkkilan Mika löysi valaistusta asiaan historiallisesta sanomalehtiarkistosta, kansallisarkiston digitoidusta aineistosta.
Rauhan Sanomia -julkaisu nro 12 vuodelta 1909 paljastaa, että srk on perustettu 27.11.1909. Srk lohkaistiin Viipurin metodistiseurakunnasta,
silloin jäseniä oli 15. Nyt jäseniä on 47. Välillä srk on ollut suurempikin,
viimeisinä vuosina erilaisesta laskutavasta johtuen.
Seurakuntaamme kuvastaa puu pikkusyreeni eli Palibi, jonka istutimme
keväällä Lappeenrannan arboretumiin liikennepuiston viereen. Sitä
istuttaessamme puhuimme elämänpuusta, joka mainitaan Raamatun alussa, lopussa ja siellä välilläkin. Elämänpuu viittaa Jeesukseen. Seurakunta on Kristuksen ruumis, ja Lappeenrannan metodistiseurakutalaiset haluavat
omalta osaltaan elää tämän kutsumuksen arvon mukaisesti.
Sananlaskut 13:12 “Pitkittynyt odotus tekee sydämen sairaaksi, mutta täyttynyt halu on elämän puu.”