110v juhlavuosi

Juhlavuoden kunniaksi kävimme 23.5.2019 istuttamassa pikkusyreenin Palibin, Lappeenrannan arboretumiin. Lauloimme Oi Herra suur ja pastori Mika Partanen puhui lyhyesti Ilmestyskirja 2:1-5 pohjalta elämän puusta.

2.11.2019 Vietimme 110-vuotisjuhlaa Ortodoksikirkon seurakuntasalissa.
Meitä oli paikalla, yhteensä n.50 henkeä. Meidän omien seurakuntalaisten lisäksi, vieraita oli 5.stä eri Luterilaisesta seurakunnasta Lappeenrannasta ja ympäristöstä. He kaikki toivat oman tervehdyksensä juhlaan.
Edustus oli myös paikallisesta Helluntaiseurakunnasta, Vapaakirkosta, Kansan Lähetyksestä, Adventisteista ja Gideoneista. Gideoneilta saimme erikoispainos Raamatun.
Suomen Metodistikirkon maallikkojohtaja Saara Heimonen oli saapunut Porista tuomaan terveiset juhlaan. Aino Kalllio Suomen Metodistikirkon ulkolähtetyksen sihteeri toi terveiset Helsingistä ja Suomen Metodistikirkon johtaja Jori BranderKuopiosta piti juhlapuheen.
Seurakuntamme eläkkeellä oleva pastori Hilkka Ovaska ilahdutti meitä muutamalla laululla Jouni Salon säestämänä.
Jokilaakson metodistiseurakunta rohkaisi meitä kirjallisesti sekä toivottivat siunausta ja onnea,
Mika Partanen kertoi seurakunnan alkuvaiheista,
Meillä ei ole ollut tarkkaa käsitystä seurakunnan synnystä. Tiesimme
ainoastaan, että perustamisvuosi oli 1909. Turkkilan Mika löysi valaistusta asiaan historiallisesta sanomalehtiarkistosta, kansallisarkiston digitoidusta aineistosta.
Rauhan Sanomia -julkaisu nro 12 vuodelta 1909 paljastaa, että srk on perustettu 27.11.1909.
Tässä kerättyä tiedonrippeitä seurakunnan historiasta. Srk lohkaistiin Viipurin metodistiseurakunnasta, Tuukkasen olessa pastorina. Silloin jäseniä oli 15. Ensimmäinen kirkkorakennus sijaitsi Raastuvankadulla. Siihen tuli myöhemmin lastenkoti ja seurakunta muutti vuokratiloihin mm. Raatimiehenkatu 30 jonka jälkeen oltiin Harjukatu 8.ssa. Vuonna 1969 päästiin omaan kirkkorakennukseen, tuolloin vihittiin käyttöön kirkkorakennus Kiviharjunkatu 3:ssa.
Ylämaan metodistiseurakunta yhdistettiin Lappeenrannan metodistiseurakuntaan vuonna 1988. Suurimmillaan seurakunnassa on ollut yli 80 jäsentä erilaisesta laskutavasta johtuen.
Seurakuntaamme kuvastaa puu pikkusyreeni eli Palibi, jonka istutimme
keväällä Lappeenrannan arboretumiin liikennepuiston viereen. Sitä
istuttaessamme puhuimme elämänpuusta, joka mainitaan Raamatun alussa, lopussa ja siellä välilläkin. Elämänpuu viittaa Jeesukseen. Seurakunta on Kristuksen ruumis, ja Lappeenrannan metodistiseurakutalaiset haluavat
omalta osaltaan elää tämän kutsumuksen arvon mukaisesti.
Sananlaskut 13:12 “Pitkittynyt odotus tekee sydämen sairaaksi, mutta täyttynyt halu on elämän puu.”

Vuosi sitten istutettu pikku Palibi . On hyvinvoiva ja kukki runsaasti 2020