Lähetystyö Vepsässä

Suomen Metodistikirkko tukee Venäjän evankeliointi- ja lapsityötä Syvärijoen ja Äänisjärven eteläpuolella sijaitsevalla Keski-Vepsän alueella.

Tällä hetkellä keskitytään myös ikäihmisten ja aikuisten evankeliointiin sekä hengelliseen hoitotyöhön. Hengellistä työtä tehdään Ozerassa (Järvien kylä), Sondevizissa (Sonjala) ja Kurbassa.

Kokous Järvien kylässä (Ozerassa)
Kokous Järvien kylässä (Ozerassa)

Vepsäkylille tehdään matkoja neljä kertaa vuodessa. Syys- ja kevätmatkan tekee Novgorodin seurakuntien evankeliointiryhmä. Suomalaisia metodisteja osallistuu kesäleiri- ja joulumatkoille. Ryhmä järjestää tarjoilut sekä huolehtii lahjojen ja palkintojen hankinnoista.

Kesäleirit pidetään kylien kulttuuritaloilla päiväleireinä. Leireillä lapset saavat ruokaa ja välipalaa. Opetus tapahtuu ikäryhmittäin. Raamattuopetusta syvennetään askartelun, leikin ja laulun avulla. Evankeliumin sanomaa välitetään nuorille videoesitysten ja keskustelujen kautta.

Leiri päätetään yhteiseen juhlaan, jonka yhteydessä leiriläisille jaetaan palkinnot. Kesäleireihin osallistuu vuosittain 60–80 lasta ja nuorta.

Joulumatka ajoitetaan venäläisen joulun 7.1. mukaan. Vepsäkylillä järjestettäviin joulujuhliin osallistuu vuosittain noin 60–70

Vepsän Kurbassa, nuorten ryhmä keskustelee Joh.13:34
Vepsän Kurbassa, nuorten ryhmä keskustelee Joh.13:34

lasta ja nuorta sekä 80–100 aikuista. Ohjelma perustuu jouluevankeliumiin. Aikuisille annetaan raamatunopetusta, nuorten kanssa keskustellaan ja katsotaan videoita. Lapsille pidetään leikki- ja askartelutuokioita. Juhlan päätteeksi kaikille osallistujille annetaan pieni lahja, jonka välityksellä muistutetaan tärkeimmästä joululahjastamme, Jeesuksesta.

Lasten lahjapussi sisältää esimerkiksi omenan, karkkia, lelun, pehmoeläimen tai koulutarvikkeita. Aikuiset saavat lahjaksi asusteen tai jonkun tarpeellisen esineen. Lisäksi lahjoitetaan kudottuja villasukkia ja lapasia lapsille sekä aikuisille.

Työtämme tukevat:

Suomen Metodistikirkon seurakunnat

Naisliiton osastot sekä  yksityiset lahjoittajat
Kannatukset Vepsä lähetystyöhön FI26 2027 1800 1675 49